Shiatsu Ryoho

SHIATSU RYOHOShiatsu is een holistische lichaamstherapie of massagevorm die ontstaan is in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en gebaseerd op het idee dat de vitale energie (chi of ki) door kanalen (meridianen) in het lichaam stroomt. Deze kanalen kunnen worden beïnvloed door het uitoefenen van druk op bepaalde punten, waardoor de blokkade van de energiestroom wordt opgeheven. Hierdoor kunnen specifieke organen en het lichaam als geheel beter functioneren. Een Shiatsu behandeling wordt toegepast om het gezonde lichaam in evenwicht te brengen en om ziektes te voorkomen Shiatsu kan ook gebruikt worden bij specifieke klachten.

Tijdens de behandeling lig je op een comfortabele massagetafel. Bij veel nek- schouder en hoofdpijnklachten kan een deel van de behandeling ook op een speciale hiervoor ontworpen stoel plaatsvinden.

Shiatsu behandelingen worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door diverse zorgverzekeraars. Informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar.

Klachten welke met shiatsu kunnen worden behandeld: Rsi, Rugpijn, Hoofdpijn, Tenniselleboogklachten, Menstruatieklachten, Maag- en darmklachten, Nek- en schouderklachten, Klachten tengevolge van stress.

Een shiatsu behandeling duurt ongeveer 60 minuten.